-->

Camekan Blog

İnternet reklamlarına ve dijital pazarlama dünyasına ait en güncel bilgiler, Camekan’dan haberler ve performans pazarlamayla ilgili ipuçları içeren yazılar. En güncel gelişmeler ve yenilikler.
4 dakikalık okuma

Google Reklam Verme: Başarının Adımları

İyi bir Google Ads kampanyası yürütme ve google reklam verme süreci oldukça zorludur. Google’a 10.000TL’lik bir yatırım yapıp öylece bekleyemiyorsunuz. Yerine getirmeniz gereken bazı sorumluluklar var. Örneğin Google’ın size sunduğu hedefleme araçlarını -ve diğerlerini- sonuna kadar kullanmanız gerekiyor.

Başlamadan önce, bir sonraki Google Ads kampanyanızın yatırım getirisini (YG) artıracak bazı anahtar adımlardan bahsedeceğiz.

Birinci Adım: Google Reklam Verme ve Google Ads’in neye yaradığını öğrenin.

Google Ads’te 1TL bile harcamadan önce, platformun güçlü ve zayıf yanlarını öğrenmeniz gerekiyor.

Ads; size bir yandan çeşitli ipuçları sunarken diğer yandan da satışlarınızın artmasını sağlayacak, sık sık hedeflenen, ölçülü ve hızlı sonuçlar için birebir bir üründür.

Ancak Google Ads kullanmak için önemli ve devamlı bir yatırım yapmanız gerekiyor. Bu platformda her bir görüntüleme veya tıklama için bir ödeme söz konusu…

Marka farkındalığı açısından da pek ucuz sayılmaz; bunun sebebi de Google Ads’de marka farkındalığı ölçümlerinin zor olması.

Kampanyanızı tasarlarken platformun güçlü ve zayıf yanlarınızı aklınızın bir köşesinde tutmanızda ve marka farkındalığını başka pazarlama çalışmalarına saklamanızda fayda var.

İkinci Adım: Hedef kitlenizi araştırın ve anlamaya çalışın.

Bu noktada, Google reklamlarına halen 1TL bile para harcamamış olmanız gerekiyor. Bunun yerine zamanınızı ve kaynaklarınızı kitlenizi tamamıyla anlamak üzere kullanmanız lazım. Hedef kitlenizin zaman geçirdiği sitelere bakın. Bu siteler nasıl bir dil kullanıyor? Nasıl görünüyorlar veya kulağa nasıl geliyorlar? Hangi rakipleriniz etkili reklam kampanyaları yürütüyor?

Google Ads platformunu bu bilgilerin çoğuna ulaşmak için kullanabilirsiniz. Hem de 1TL bile harcamadan. Teşekkürler Google!

Üçüncü Adım: Her kampanyanız için ayrı bir amaç geliştirin ve bunları birbirleriyle karıştırmayın.

Google Ads kampanyaları söz konusu olduğunda gereğinden fazla hırslanmanız muhtemel. Özellikle de pazarlama bütçenizin çoğunu buraya ayırmayı düşünüyorsanız. Ama her bir kampanyanız için ayrı bir amaç belirlemek durumundasınız. Bunu yapmak kampanyanın yatırım getirisini artıracaktır.

Dördüncü Adım: Google Reklam Verme için hedeflenmiş bir açılış sayfası yaratın.

Google Ads’te yeni olan işyerlerinin belki de en sık yaptığı hata, ücretli reklamlarındaki trafiği web sitelerinin ana sayfasına yönlendirmek. Bu işyerleri çoğu kez reklam için yatırım yapıyor, bu yatırımlardan sonuç alamadıklarını görüyor ve Google Ads’i para tuzağı olmakla eleştiriyor.

Ama aslında, ana sayfalar trafiği yönlendirmek için hiç de doğru yerler değiller. Şöyle düşünün: Kullanıcılar arama yaptıklarında belli bir şey arıyor olurlar. Onları ana sayfanıza yönlendirerek -ki muhtemelen orada onlarca farklı içerik ve seçenek mevcut- aslında vakitlerini (ve paranızı) harcıyorsunuz.

Bunun yerine iyi bir şekilde hedeflenmiş açılış sayfaları oluşturarak kullanıcıları doğrudan Google’da yaptıkları sorguyla ilgili bir sayfaya yönlendirmelisiniz. Açılış sayfaları her zaman tek amaçlı olmalı. Tek bir dönüşüm amacı bulunmalıdır ve kullanıcının da bunun için takip edeceği tek bir yol.

Beşinci Adım: Reklam metninizin birden fazla versiyonunu oluşturun.

Kampanyanıza başlamadan önce reklam metninizin birden fazla versiyonunu oluşturmanız gerek – kaç tane yapabiliyorsanız. Ama her hüzmet/ürün başına en az üç tane.

Reklam metinlerinde yaptığınız en ufak değişikliğin bile dönüşüm oranlarına yansıması olacaktır. Aynı anda birden fazla metni deneyerek hangilerinin en fazla dönüşüm sağladığını görebilirsiniz. Reklam bütçenizi birkaç parçaya bölün ve bunları reklamın her bir versiyonuna paylaştırın. Peşinat olarak yüklü bir miktarı elden çıkarmanız gerekiyor; ama topladığınız veriler, kampanyanızı (ve bütçenizi) reklamınızın en çok işe yarayan versiyonları üzerine odaklamanızı sağlayacaktır.

Altıncı Adım: Yatırım getirinizi teyit edin.

Kampanyanızı başlatırken belli başlı amaçlar belirlemeniz gerekiyor. Kampanya yürürlüğe girdiğinde de planladığınız yatırım getirisini elde ettiğinizden emin olmanız lazım.

Bunu hesaplamak oldukça kolay: Tıklama başı maliyetinizi alın ve dönüşüm sağlayan tıklamaların yüzdesiyle toplayın. Bu maliyeti istediğiniz kâr modeliyle karşılaştırın – bir ürünün kâr marjından tüketici ömrü değerine kadar her şey buna dahil.

Yedinci Adım: Google reklam verme bir süreçtir. Test edin ve tekrar test edin…

Google Ads reklam yönetiminde işler hiç bitmez. Kampanyalarınız yayına girdikten sonra sürekli değişiklikler yapmanız gerekiyor. Reklam metninizde, anahtar kelimelerinizde, açılış sayfalarınızda, aklınıza gelebilecek her şeyde ufak değişiklikler yapın ve neyin işe yarayıp neyin yaramadığından emin olmaya çalışın. Yatırım getirisindeki en ufak bir iyileşme dahi uzun vadede büyük bir fark yaratacaktır.

Önceki Makale

Facebook Reklamları için Verimlilik İpuçları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Camekan
Camekan, internet reklamlarınızdan aldığınız verimi arttırmayı ve reklama yatırdığınız bütçeyi maksimize etmeyi kendine amaç edinmiş dijital pazarlama uzmanlarından oluşur.Profesyonel ekibimiz, markanızın ihtiyaçlarına yönelik Google ve Meta reklamlarınızı kurgular markanız için en uygun strateji ile maksimum performans vaad eder.
© 2022 Camekan. Tüm hakları saklıdır.